Mokka, tæpper og hyggelæsning på sofaen

Mokka, tæpper og hyggelæsning på sofaen

imageNu nærmer årstiden sig, hvor det rusker og regner udenfor, og indenfor kryber vi sammen i sofaen og hygger under bløde tæpper. Findes der så noget bedre end en kop varm mokka, og en god bog. Det er min absolut yndlingsbeskæftigelse om vinteren. Heldigvis er begge mine piger ved at være så store, at jeg faktisk kan få ro til at nå mere end blot 2-3 sider, inden jeg skal løsrive mig fra historien. Så denne vinter vil jeg alliere mig med nogle af de bedste bøger. Nogle af eventyrene vil jeg glæde mig til at genlæse, andre vil jeg glæde mig til at gå på opdagelse i. I hvert fald vil jeg byde dig velkommen til, at lade dig inspirer af min to-read-liste.

Alt det lys vi ikke ser

alt-det-lys-vi-ikke-serEn bog jeg har haft liggende i lang tid, men som nu skal læses. En anmelderrost roman, som er vinder af Pulitzer prisen 2015.

“…En fortælling om en blind fransk pige og en forældreløs tysk dreng, hvis veje krydses i det besatte Frankrig. Blinde Marie-Laure bor i Paris sammen med sin far, som er nøglebærer for det naturhistoriske museum. Da hun er 11 år gammel bliver Paris besat af tyskerne, hvilket får far og datter til at flygte til en tilbagetrukken onkels hus i Saint-Malo med en juvel fra museet i lommen. Den tyske dreng Werner er ferm til at reparere og bygge radioer, hvilket hurtigt bliver opdaget af Hitlerjugend. Modvilligt bliver Werner sat til at opspore modstandsfolk – en opgave, der til sidst fører ham til Saint-Malo.” – www.Saxo.com

Vejledende udsalgspris 200,-
Køb den her for 150,-

Selfies – Afdeling Q

selfiesSidste nye bog i afdeling Q serien. Jeg har læst de tidligere bøger af Jussi Adler-Olsen, og selvfølgelig skal denne bog også indtages med stort velbehag!

denne nye hæsblæsende krimi står den brogede flok over for en udfordring af større dimensioner, både på det faglige plan, men ikke mindst på det personlige plan. Rose er nemlig havnet i store problemer, hun er sunket ned i en psykotisk sump, der trækker lange tråde ind i en mørk fortid. En fortid hvor en grum forbrydelse muligvis er begået.
Det er kommet ledelsen for øje, at opklaringsprocenten i Afdeling Q ligger langt under det forventede. Uden Roses hjælp må de tre resterende medlemmer, lederen, den karismatiske Carl Mørk, mystiske Assad og den nye mand, Gordon, kæmpe for at overbevise Politiet af de fortjener at forsætte. Samtidig findes en ældre kvinde myrdet i Kongens Have og en gal bilist har indledt en dødelig jagt på unge kvinder, mens nye forbrydelser planlægges et helt andet sted. Er det urelaterede hændelser, eller ligger der en sammenhæng begravet et sted i forbrydelserne?” – www.saxo.com

Vejledende udsalgspris 300,-
Køb den her for 200,-

Harry Potter og det forbandede barn

harry-potterJeg har aldrig rigtig fået læst Harry Potter bøgerne – men jeg har til gengæld set alle filmene…..igen og igen og igen. Så mon jeg kan holde fingrene fra denne nye bog i Harry Potter universet, det tvivler jeg lidt på.

“Den ottende historie. 19 år senere. Det har altid været svært at være Harry Potter, og det er ikke blevet nemmere nu, hvor han er en overbebyrdet ansat i Ministeriet for Magi, ægtemand og far. Harry kæmper med en fortid, som ikke vil give slip, og hans søn, Albus, må bære den tunge byrde fra en arv, han aldrig har ønsket. Da fortiden og nutiden smelter sammen, må både far og søn erkende sandheden: Nogle gange kommer mørket fra uventede steder.” – www.bog-ide.dk

Vejledende udsalgspris 299,95,-
Køb den her for 199,95,-

Før jeg forsvinder

foer-jeg-forsvinderJeg er normalt ikke til biografier, men denne historie ramte mig lige i hjertet. Om det er pga. min uddannelse som sygeplejerske, eller det bare er fordi man bliver mindet om livets skrøbelighed, ved jeg ikke. Men det er uden tvivl en fortælling, der sætter gang i nogle refleksioner og prioriteringer.

” En dybt bevægende erindringsbog af en ung neurokirurg, som står ansigt til ansigt med en terminal kræftdiagnose og prøver at finde svar på spørgsmålene: Hvad gør livet værd at leve, når døden pludselig banker på? Hvad gør du, når fremtiden forsvinder og efterlader en følelse af evig nutid? Hvad betyder det at få et barn og passe på et nyt liv, når ens eget liv falmer? Paul Kalanithi er 36 år og på nippet til at afslutte ti års uddannelse som neurokirurg, da han får konstateret lungecancer i stadie 4. Den ene dag er han en læge, der behandler de syge og døende, den næste er han en patient, der kæmper for sit liv. ” – www.saxo.com

Vejledende udsalgspris 269,95
Køb den her for 215,96

Bedemandens datter

ItemImage6THWH01TJeg ved det godt, den er har været fremme 1/2 års tid, og jeg er bare bagefter. Men jeg elsker Sara Blædel, og den lyder dælme så spændende, at den helt klart skal på top 5 listen. Og så rammer den mig lige i mit lille USA hjerte.

“Efter farens død rejser hovedpersonen Ilka til USA for at rydde op efter hendes far. Ilka lever et stille liv som enke og arbejder som skoleportræt- fotograf i Danmark, men farens død sætter skub i en række mystiske begivenheder som vender op og ned på hendes tilværelse.
Historien finder sted i den amerikanske by Racine i staten Wisconsin, byen er en rigtig ‘dansker by’ hvor der bor adskillige danske immigranter og flere efterkommere. Selvom informationerne er sparsomme, er det tydeligt at Ilka ikke er en kvinde som skal tages let.” – www.saxo.com

Vejledende udsalgspris 299,95
Køb den her for 149,98

Rigtig god læselyst, og lad mig endelig høre, hvis i har en skøn bog i gerne vil anbefale.

image

print

Share on Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *