Cykel med dine børn – og se hvor meget du forbrænder

Cykel med dine børn – og se hvor meget du forbrænder

imageJeg er den dovne type, det indrømmer jeg blankt. Når vi står om morgenen og skal i skole, er det SÅ meget nemmere at fragte pigerne i bil. Det spare en hel del tid, giver os lige lidt længere tid, til at snue under dynen, inden vi skal op. Og giver mere ro om morgenen, når vi har knap så travlt.

Og så kommer skolen (eller cykelistforbundet) og ødelægger det hele med deres “alle børn cykler” kampagne. En kampagne alle skoler kan deltage i, hvor hver elev optjener point, for hver dag de cykler OG bruger cykelhjelm.

Og ved I hvad, det er en knald hamrende god ide – og nu er jeg blevet en cykelmor. Oven i købet en stolt en af slagsen, jeg har nemlig opdaget af mine piger er smadder skrappe i trafikken og ikke mindst hensynsfulde. Og jeg får daglig 2x 15minutters kvalitetstid med mine piger, hvor vi får vendt hele verdens historien mens vi cykler. Her er der nemlig ingen ipad, mobil eller fjernsyn der kan forstyrre.

Og tænk sig – vi sover lige så længe som vi plejer, og vi kører faktisk kun 5-10 minutter tidligere om morgen. Pigerne elsker nemlig at cykle, og ikke mindst at være med til at få point. Så de er pludselig blevet motiveret til at klare sig selv om morgenen, at hjælpe til så vi kan kommer afsted til tiden, og ikke ender med at skulle køre i bilen. Og som bonus bliver min kondi bedre og bedre for hver dag. Hvem skulle lige have troet, at folkeskolen stadig kunne lærer os gamle høns, nogle gode vaner.

Vi bor ca. 3km fra skolen, og med Endomondo har jeg regnet ud, at turen ud til skolen og hjem igen forbrænder ca. 225kcal. Den tur tager jeg jo igen når pigerne skal hentes om eftermiddagen. Det vil sige, at jeg på en dag forbrænder 450kcal ekstra. Det regner vi lige om i lækkerier, det er nemlig et sprog jeg bedre kan forstå.

Det svarer til at jeg HVER dag kan spise en 100g pose Haribo slik, og stadig have 100kcal tilbage at frådse med.

Eller delt ud på små portioner, må jeg hver dag spise:

1 lille stykke brownie (100kcal)
30g mørk chokolade (150kcal)
10 vingummibamser (100kcal)
250g friske jordbær (100kcal)

Vi kunne selvfølgelig også være fornuftige og sige, at vi holder os indenfor dagligs madrammerne, uden at benytte os af det ekstra kalorie indtag. Det betyder, at ved at cykle de 5 hverdag i ugen har jeg forbrændt 2.250 kcal, hvilket svarer til et vægttab på ca. 250g om ugen. Så hver måned vil jeg, ved kun at ændre den ene vane, at cykle pigerne i skole frem for at køre dem, kunne tabe 1 kg!!

Men ved i hvad den allerstørste fordel er?

image

At mine piger får et helt naturlig forhold til at tage cyklen, fremfor bilen. De får rørt sig HVER dag, de får en sund og stærk krop, og jeg som forælder har været med til at så frøene til denne udvikling.

Så frem med cyklerne derhjemme, og husk cykelhjelmen – både børn og forældre.

print
Share on Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *