Er du til Chia grød, og er du til kaffe. Så bør du lige unde dig selv at prøve denne coffee Chia grød. Det er lidt som at spise dessert fra morgenstunden – I LIKE ♥
Chiafrø er godt for dig og din sundhed, så alle kneb gælder, når de skal flettes ind i kosten. Chiafrø indeholder meget store mængder omega-3 fedtsyre. Et fedtstof som både kroppen og hjernen dagligt har brug for.
Derudover kan chiafrø absorbere sin egen vægt i væske op til 12 gange, det betyder kort og godt at de er super mættende.
De er desuden sprængfyldt med fibre. Så pas med at overdrive indtaget, du vil kunne ende med en grim forstoppelse.
Og de er glutenfri, så high five til alle glutenallergikerne, de kan nemlig også hoppe på bølgen.
Opskrift
1 tsk sirup eller flydende honning
1dl kaffe
1dl mælk (alle slags kan bruges)
3-4 spsk Chiafrø
1/4 tsk vaniljesukker
Bland alle ingredienserne sammen, og stil det koldt i køleskab natten over. Skal stå min. 4 timer i køleskabet, for at chiafrøene kan nå at opsuge så meget væske som muligt, og du får den rigtige grød konsistens.
Er du livsnyder som mig, så top den lige med lidt flødeskum. Og når du nu er i gang med at piske fløden, så lav lige lidt ekstra. Så er der til den varme kakao senere på dagen.