TUC kage – Jep du læste rigtigt

TUC kage – Jep du læste rigtigt

imageKender du de sprøde og lækre salt kiks, i gul indpakning. Dem der hedder TUC kiks. Hvad tænker du, hvis jeg siger, at du kan lave den lækreste tærte ud af dem, sammen med 4 andre ingredienser!

Den er god nok – og den smager faktisk, som var det en top lækker marcipantærte.

tuc kiksOpskrift:
100g tuckiks
3 pasteuriser æggehvider
100g hakkede mandler (hasselnødder kan bruges)
1 tsk bagepulver

Start med at knuse Tuc kiksene. Den nemmeste måde er, at hælde dem i en pose. Lukke posen tæt, læg den på et skærebræt, og slå løs med en kødhammer. Herhjemme havde pigerne en fest, med denne opgave.

Imens kan du piske æggehviderne stive, så du kan vende skålen på hovedet. Hæld derefter sukkeret i, lidt af gangen, mens du fortsat pisker. Piske et par minutter, til dejen er sej og stiv.

Hæld de knuste kiks og 1/2 delen af de hakkede mandler i de piskede æggehvider, og vend det rundt.

Dejen hældes i en tærteform, og den sidste halvdel af de hakkede nøder drysses over.

Bag tærten i ovnen ved 175 grader i ca. 25 min.

Servere den sammen med creme fraiche oprørt med vaniljesukker – ca. 1 tsk vaniljesukker til 2,5dl creme fraiche. Og selv om det ikke er sundt, så gå efter 38% creme fraiche. Den med 18% bliver altså meget tynd. Men det er selvfølgelig et spørgsmål om smag og temperament.

 

 

print
Share on Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *