Daim islagkage med nøddebund

Daim islagkage med nøddebund

imageVi har holdt fødselsdag med flag og lækkerier, for min svigerinde og jeg. Vi stod for desserten, og vores bidrag blev helt klart denne Daim islagkage. Min ældste datter eeeelsker daim chokolade, så valget var ikke så svært.

Is, daim chokolade og lækker nøddebund – whats not to like? At den så samtidig er super lækker og super nem at lave, det er jo næsten som at vinde i lotto.

Den kan sagtens laves flere dage i forvejen, og stå i fryseren. Du kan faktisk fryse den med pynten, så den er lige til at tage ud af fryseren. For mig er lykken at kunne være til stede hos gæsterne, i stedet for at skulle stå ude i køkkenet og stresse rundt. Derfor er dette også en absolut yngling blandt mine desserter.

imageOpskrift bund:

3 pasteuriserede æggehvider
150g sukker
100g finthakkede hasselnødder
1/2 tsk vaniljesukker

Pisk æggehviderne stive sammen med sukkeret og vaniljen. De skal piskes i et par minutter, så de bliver stive og seje som marengs. Derefter vendes de hakkede nødder i.

Fordel dejen i en springform på ca 24cm. Har du ikke en springform kan jeg stærkt anbefale denne!

Bag bunden i ovnen ved 145 grader i ca. 45 min.
Lad bunden køle af, inden du går videre til isen.

Opskrift is:

4 pasteuriseret æggeblommer
1 pasteuriseret æggehvide
100g sukker
1/2l piskefløde
1 tsk vanilje
4x daim el. 2 dobelt daim-pakker

Pisk æggeblommerne sammen med æggehviden, vaniljen og sukkeret. Det skal piskes til det bliver lysegult og cremet. Pisk derefter fløden stiv (gem evt. lidt til pyntning). Hæld æggesnapsen i den piskede fløde, og vend det forsigtigt rundt.

Hak Daim chokoladerne i mindre stykker, ikke for finthakket. Vend  2/3 af chokoladen i isen.

Så skal isen hældes over bunden, som stadig er i springformen. Til sidst drysses resten af daimstykkerne over isen, og trykkes forsigtigt ned i isen, med en ske. Så mindsker du risikoen for, at alle chokoladestykkerne synker til bunds i isen.

Stil isen i køleskabet, og lad den stå min. 4-6 timer.

Tag isen ud ca. 15 min før den skal serveres. Du kan skære den fri fra springformens kant, ved at bruge en kniv dyppet i varmt vand.

Pynt med flødeskum, små daimstykker, frugt eller hvad der nu lige passer til anledningen eller gæsterne.


print

Share on Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *