Orange- chokolademousse på brownie bund

Orange- chokolademousse på brownie bund

image

Dette indlæg indeholder affiliats

Kan man få for meget chokolade – nej vel!

Vi holdt fødselsdag i går, og desserten bestod af den lækreste brownie med chokolade-og nøddestykker. Ovenpå var den luftigste chokolademousse, med et strejf af appelsinsmag.

Det kan klart anbefales at prøve den!

Opskrift på brownie:
2 æg
200g sukker
125g smør
1spsk kakaopulver
130g mel
200g mørk chokolade
3/4dl mælk
60g hakkede hasselnødder
2 tsk vaniljesukker
Start med at piske æggene luftige sammen med sukkeret og vaniljesukkeret.

Derefter smeltes smørret sammen med mælken og 3/4 af chokolade (150g), ved svag varme i en tykbundet gryde. Alternativt kan det smeltes over vandbad.
Imens hakker du de sidste 50 gram mørk chokolade

Pisk den smeltede chokolade og mel + kakaopulver skiftevis i æggesnapsen. Til sidst vendes de hakkede hasselnødder i dejen.

Hæld dejen i en smurt bradepandeform på ca. 42x29cm – kan købes HER

Bages i ovnen ved 175grader i 25-30min.

Opskrift på chokolade – orange mousse:
180g mørk chokolade
4dl fløde
3 spsk appelsinsaft
3 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker

Bræk chokoladen i mindre stykker. Smelt det sammen med appelsinsaften over vandbad, eller i en tykbundet gryde ved svag varme. Lad det derefter stå og køle lidt af.

Imens pisker du æggeblommerne sammen med sukkeret og vaniljen, til det bliver en lys æggesnaps.

Hæld den afkølede chokolade i æggesnapsen, og vend det rundt.

Pisk fløden stiv (gem lidt til pynten), og vend også den i ægge-chokoladedejen.

Stil moussen i køleskabet.

Anretningen:udstikkersaet-runde-glatte-14-stk

Du skal nu finde dine portionsglas frem, og udstik runde kager, som skal i bunden af glasset. Jeg kan varmt anbefale dig dette sæt med 14 runde udstikker. Det fylder intet i skuffen, og kan bruges til SÅ mange ting. Sættet koster kun 130,- og kan købes lige HER

Efter du har lagt brownie bunden i glasset, tager du chokolademoussen ud af køleskabet. Den skal nu fordeles i glassene. Det nemmeste og abosult pæneste måde at gøre det på, er at bruge en sprøjtepose til det. Vælger du at hælde moussen over i glassene eller bruge ske, skal du regne med, at glassets sider vil blive ramt! Har du ikke allerede et sprøjtesæt, vil jeg stærk anbefale dig at købe eller ønske et. Det bruges til rigtig mange ting i køkkenet, og fås helt ned fra 55,- lige HER.

Til sidst mangler du bare at pynte desserten.  Jeg valgte at sprøjte flødeskum på toppen, og pynte med et stykke appelsin og revet chokolade. Men med pynt er der ingen regler, så bare slip kreativiteten løs.


print

Share on Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *