Ugle muffins

Ugle muffins

imageMad må gerne være sjovt, og det er da festligt med kager der ligner noget.

Min datter skal holde fødselsdag i børnehaven, og derfor insisterede hun på, at have disse uglekager med. Og de faldt bestemt i god jord blandt alle børnene.

Jeg laver gerne mine muffins i papirforme. Både fordi der er noget hyggeligt ved at pakke en kage ud, men også fordi du kan bruge papirformen som tallerken, hvis du spiser dem on-the-go eller på picnic.muffins-bageplade-12-stk Jeg putter ALTID papirformene i en metalform, når de bages i ovnen. Det gør at de holder formen meget bedre, i stedet for at flyde ud. Jeg elsker mine forme, og har købt dem HER.

Du kan lave muffinsdejen lige som du ønsker. Men herhjemme er det altid chokoladekagen der vinde. Og den passer lige i farven med den chokoladebrune frosting, og de brune ugler.

Opskrift på chokolade muffin:

300g mel
250g sukker
1 stang vanilje el. 2 tsk vaniljesukker
4 spsk strøgne kakaopulver
4 tsk bagepulver
2 dl kaffefløde
150g smeltet smør
4 æg

Pisk æg og sukker til en lys og cremet æggesnaps. Tilsæt kakao, bagepulver, vanilje el. vaniljesukker og mel, og rør det hele godt. Tilsæt derefter kaffefløden samt den afkølede smeltede smør. Pisk igen til dejen er jævn og uden klumper.

Hæld dejen i muffins formene. De skal fyldes ca. 2/3.
Der bliver ca. 24 muffins, alt efter hvor store forme du bruger.
Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25-30min.

Frosting:

100g blød smør
4 spsk kold mælk
25g kakaopulver
325g flormelis

Når de er kolde skal frostingen sprøjtes på.
Sørg for at smøren er godt blød, når du skal røre frostingen. Du må endelig ikke smelte smørret! Pisk det hele et minuts tid, til alt smørret er pisket ud, og der ikke er flere klumper tilbage.

Put frostingen i en sprøjtepose, hvor du har en stjernetyl i. Jeg anbefaler disse fra Wilson. Sprøjt det på kagen som en roset, og gør klar til at pynte dem. Synes du det er svært at arbejde med sprøjteteknikker, fortvivl ej. Her er plads til at lave UPS’er, vi dækker det jo til med småkagerne om lidt 😉 Så disse uglekager er rigtig gode, til at øve sig på.

image

Til pynten skal du bruge
48 chokolade pasteller i en ønsket øjenfarve (f.eks. M&M)
24 orange (til næb)
48 små oreo kiks (hav lidt ekstra for en sikkerhedsskyld)

Del de små oreo kiks over, og sæt en chokoladeknap på det hvide fyld. Da det hvide cremefyld, sandsynligvis kun vil klistre til den ene halvdel, skal du bruge en kiks til hvert øje. Den halvdel af kiksen du ikke har brugt, skæres over i 2 halve cirkler, og skal bruges som øjenbryn.

imageNu er det bare at sætte 2 halve cirkler på som øjenbryn, nedenunder 2 øjne. Derefter den orange chokoladeknap på højkant, nede midt mellem øjnene.

Og du har den første ugle muffins klar. Kald på børnene og du vil uden tvivl høre en masse “nøøøøøj” “waaauuuv” “seeeejt”!


 

print
Share on Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *