Jordbær trifli – med wauw effekt

Jordbær trifli – med wauw effekt

imageJordbær – de kan spises alle årets dage, alle døgnets timer.  Alle må da simpelthen elske disse bær.

Og når man så blander den med makroner og fløde, så bliver det altså til et lille bid af himlen.

Den danske jordbær sæson er over os. Den starter i juni og varer ca. 3-4 uger frem. De skal opbevares koldt, for at holde sig længst muligt. Og holdbarheden i køleskabet er ca. 2-3 dage. Så har du nogle liggende, der trænger til at blive spise, må du simpelthen unde din familie denne trifli. PS. man må gerne spise desserter på en hverdag, så er surprise øjeblikket bare det større. Det er i hvert fald reglen herhjemme.

Og denne opskrift tager bogstavlig talt KUN 10 min at lave!
Det passer lige med du kan slippe for opvasken, og lade familien klare den, imens du tryller denne lækkerbidsken frem.

Opskrift:
image
1/4 l fløde
1 port vaniljecreme (man kan bruge dr. oetkers)
100g makroner
500g jordbær

Fløden piskes stiv, og jordbærerne skæres i 1/2 cm tykke skiver.

Knus makronerne og del dem i 4 cocktailglas. (Man kan hælde lidt portvin eller cognac over makronerne, hvis man ønsker voksenudgaven) Jordbærskiverne fordeles ligeledes i 4 portioner, og lægges i lag ovenpå makronerne. Herefter et par centimeter vaniljecreme, og så flødeskum på toppen til sidst. Du kan også vælge at lave lasagne-metoden, ved at dele jordbærlaget op i to, og lægge lidt creme og fløde i mellem, og igen på toppen.

Drys til sidst lidt revet chokolade på toppen, og pynt med et jordbær.


print

Share on Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *