Ramsløg pesto – Den bedste

Ramsløg pesto – Den bedste

image

Ramsløg kan du finde kvit og frit i naturen. De vokser i løvskove, nær vand og småkrat. Hvis du selv plukker dem, skal du være MEGET opmærksom. Ramsløg bladene ligner til forveksling liljekonvallens blade. Forskellen er bare, at bladene fra liljekonvaller er MEGET GIFTIGE!! Så for at sikre dig, at du er ved at plukke det rigtige, kan du dufte til bladene. Bladene fra ramsløg dufter stærkt, lidt som løg/hvidløg. Bladene fra liljekonvaller dufter parfumerede. Er planten i blomst, er det meget nemt at se forskel. Da ramsløg og liljekonval blomsten på ingen måde ligner hinanden.

ramsløg1Er du usikker på, hvad du skal plukke, eller har du ikke kendskab til nogle steder hvor de vosker frit, kan ramsløg blade købes ved de fleste grønthandlere eller i et større velassorteret supermarked.

Mange af de opskrifter på ramsløg jeg er stødt på, minder mest af alt om en lidt tyk marinade. Og det smager mest af alt af olie, med en lille bismag. Derfor er jeg stor fan af denne pesto, som virkelig tilfører maden noget smag.

 

Opskrift:

80g ramsløgblade (ca 50-60stk)

2dl olie

1dl nødder (gerne pinjekerner)

Salt + peber

Citronsaft

Vask bladene og fjern rødderne hvis de er med. Nødderne ristes svagt på panden, til de er gyldne. De må ikke blive for mørke, da det giver en brændt smag til pestoen. Ramsløg, olie og nødder hældes i en blender eller minihakker, og køres til det bliver en ensartet og grødet konsistens. Det tager lige et par minutter. Smag derefter til med salt, peber og citronsaft.

Voila din pesto er nu klar, til at hælde på glas og i køleskabet. Kan holde sig ca. 2-4 uger.


print

Share on Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *