Nem opskrift på P-tærter

Nem opskrift på P-tærter

Jeg elsker p-tærter! Kort og godt – jeg ELSKER p-tærter!!

Min bonus svigermor lavede nogle selv til jul, og de sad lige i skabet. De holdt desværre ikke i mange dage, før skålen var tom. Nu har jeg fået opskriften lokket ud af hende, og prøvekørt den til en skolefest – med stor succes. Efter en pæn overbevisende afstemning på IG, deler jeg nu opskriften med jer. Men i må love mig ikke at sige noget til min bonus-svigermor – jeg kunne jo risikere at ryge i skammekrogen….ups!

Opskriften en nem, og kræver kun 3 ting. Jeg har dog forsøgt med en lille tilføjelse, som man kan bruge eller lade være. De tager max 10 minutter at lave, og der så nem at selv små børn kan være med, hvis du lige som mig elsker at have børn med i køkkenet.

Jeg har brugt 70% chokolade, men min erfaring efter en skolefest er, at en stor del børn ikke er til så mørk chokolade. Så overvej lige hvem der skal spise dine p-tærter og vælg chokolade efter det. Jeg vælger selv den helt mørke fordi den intense chokoladesmag gør, at der kommer en naturlig stopklods, efter man har spist et par stykker.


Opskrift:

200g chokolde

2 dl peanuts eller saltede mandler

2 dl skumfiduser

  • Start med at grovhakke peanuts. Du kan sagtens bruge dem direkte fra posen, mine piger kan bare bedst lide når nødderne ikke er så store. Jeg har også forsøgt mig med havsaltede mandler fra Kims. I princippet kan du bruge en hvilken som helst type saltede nødder du har i skabet. Så prøv dig bare frem.
  • Klip skumfiduserne i mindre stykker. Det er nemmest hvis du bruger en saks, frem for en kniv. Vælger du de helt små skumfiduser, er det nok bare at klippe dem halvt over. Vælger du de store skumfiduser, skal de klippes i mindre stykker. Har du travlt bruger du bare de små skumfiduser, uden at gøre yderligere ved dem. Det kan sagtens fungere!

  • Så skal chokoladen smeltes. Start med at hakke den i mindre stykker, og put det i en skål. Nu kommer den sværeste del, for chokoladen skal helst være tempereret nogenlunde så dine p-tærter kommer til at se lækre og blanke ud. Sæt skålen med det finthakkede chokolade i microovnen, og giv det 1 minut ved højeste varme. Tag skålen ud og rør rundt til den smeltede del dækker alt det ikke smeltede. Det virker klumpet, og absolut ikke som lækker smeltet chokolade, men lad det stå et par minutter. Rør herefter rundt igen, og det vil nu være næsten smeltet. Er der stadig et par små genstridige klumper, stiller du skålen 10 sekunder i microovnen igen – det er vigtigt det ikke er mere! Det er faktisk kun skålen vi vil have varmet, og derefter lader vi det stå et minuts tid igen, så varmen fra skålen kan fordeler sig ud i chokoladen og smelter det sidste.
  • Du har nu en skål med smeltet chokolde, her vender du peanuts og skumfiduser i, og røre rundt. Brug en dejskraber det er det allernemmeste, og rør til det hele er blandet godt.
  • Herefter er det kun at fordel massen på en bageplade med bagepapir. Brug 2 skeer til at fordele det i små klumper. Lad det stå til chokoladen er helt stiv.
  • OBS lad dem ikke stivne i køleskabet – du risikere at chokoladen bliver mat og hvid, og så er alt dit arbejde med at tempere helt spildt – øv bøv.

Så er der vist ikke andet at sige end VELBEKOMME

Hvis et lykkedes med at få dem flotte blanke, er de super som værtindegave – eller en “bare fordi” hilsen til en du holder af.

print
Share on Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *