Pebernødder eller peberkager

Pebernødder eller peberkager

Pebernødder er en klassiker, og herhjemme er det ikke rigtig jul før første portion er bagt.

Vi har udvidet konceptet lidt i år, for man kan faktisk også bruge dejen til at udstikke figurer. Dejen er dejlig nem at arbejde med, og den behøver ikke ligge på køl inden du bruger den.  Du kan med fordel have en portion mel stående i en skål, så du kan drysse lidt på bordet eller duppe lidt på kagerullen hvis dejen klistre fast.

Husk at lave et hul med sugerør, hvis kagerne skal op at hænge.

Når kagerne er færdigbagte kan de evt. pyntes med hvid glasur.

Kagerne er perfekte til en kop varm mokka. Men de er også smukke som pynt – klassiske og enkelte. Og så er de med til at skabe duften af jul i hjemmet.

Opskrift:
400g mel
250g smør
250g sukker
1 spsk sirup
1 tsk vaniljesukker
2 tsk kanel
1,5 tsk bagepulver
1 tsk stødt ingefær
1 æg

Bland det hele sammen, og ælt til du har en fast dej. Dejen er nu klar til at blive rullet ud, og du kan udstikke lige de figurer du vil have.

Vil du heller lave almindelige pebernødder triller du lange pølser, og skære dem ud i små pebernødder størrelser og triller dem…..Perfekt børnearbejde. Opskriften giver ca 200 pebernødder.

Bages i ovnen ved 200grader i ca 10 minutter.

print

Share on Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *