lav din egen nutella

lav din egen nutella

Kald os bare familien sukkermås.
Vi elsker nemlig Nutella på morgenbrødet i weekenderne.

Vi bor en times kørsel nord for den tyske grænse, og plejer at fylde Nutella lageret op, når vi er på tur sydpå. Uheldigvis fik vi regnet forkert sidst vi var afsted, og endte med at løbe tør….puha, ikke så godt!

Jeg ville faktisk have købt en ny i vores lokale supermarked, men blev pludselige nærig da jeg så prisen. I stedet røg der en pose hasselnødder i kurven, med en mission om at lave min egen nøddesmørrepålæg.

Og det viste sig at blive en fantastisk ide! Hjemmelavet Nutella, eller nøddesmørrepålæg, er jo SÅ meget mere delikat en den færdiglavede udgave. Man kan jo ligefrem smage der er nødder i. Og hvor pimpet blev brunchbordet ikke lige, når du servere dette, næste gang du inviterer gæster. Jeg er kæmpe fan af nemme løsninger, med megen wauw effekt!

Har du aldrig prøvet at lave din egen Nutella, vil jeg klart anbefale dig det. Det er ikke spor svært, når bare du har en blender. Sådan en blender, der følger med en stavblender kan sagtens bruges.

Ingredienser:

225g hasselnødder
75g groft hakket mørk chokolade
3/4dl varmt vand
80g brun farin
1/2 tsk vaniljesukker
1 knsp salt

Start med at riste haselnødderne 20-30 minutter i ovnen, ved  175grader. Hold øje med dem, da grænsen mellem ristet og brændt er hårfin. De skal være mørke og gyldne, men de skal ud inde de bliver sorte. Får de for lang tid i ovnen, så de bliver brændt, vil de give en bitter smag.

Lad nødderne køle af, så du kan holde dem i hånden. Tag derefter nødderne op en håndfuld af gangen, og gnid dem sammen inde i hænderne. Dermed vil skallen smuldre nemt af.

Put nødderne i blenderen og start den. Du skal væbne dig med lidt tålmodighed, da der godt kan gå nogle minutter inden de begynder at blive cremet. Når det sker tilsætter du de øvrige ingredienser, og derefter blender du videre til massen er cremet og ensartet….eller lige som du ønsker det.

Der bliver ca. lige så meget ud af denne portion, som hvis du køber det lille glas Nutella på 175g.

print

Share on Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *