Snickerskage – den er syndig god

Snickerskage – den er syndig god

Det er ikke verdens hurtigste eller nemmeste kage, men til gengæld er den alt arbejdet værd.

Og kalorier dem skal du heller ikke bruge for lang tid på at tælle. Luk heller øjnene og nyd den. Men brug ikke for lang tid på hver mundfuld, for så har de andre tømt fadet.

Bunden:
200g blød smør
400g sukker
3 æg
225g mel
1,5 tsk bagepulver
3 spsk peanutbutter
250g peanuts

Karamel:
1,5dl piskefløde
1,5dl sirup
3 spsk kakaopulver
300g sukker
1 tsk vaniljesukker
75g smør

Chokoladeovertræk:
0,5dl piskefløde
25g smør
250g mørk chokolade

Start med bunden – pisk sukker og det bløde smør, til det er luftigt. Tilsæt derefter æggene lidt af gangen, og sørg for at piske godt inden peanutbutter puttes i. Sigt til sidst mel og bagepulver ned i dejen, og bland forsigtigt. Dejen hældes i en bradepande på ca. 20x40cm. Strø peanuts over den rå dej, og tryk dem lidt ned i dejen. Bag bunden i 25 minutter ved 200grader.

Mens bunden bager, går du i gang med karamellen.
Bland alle ingredienser i en tykbundet gryde, og lad det småkoge i ca. 10 minutter. Det skal ikke op og boble, men holdes varm så det er flydende.

Når bunden er færdigbagt og stadig varm, hældes karamellen over. Lad nu kagen stå til den er helt kold. Er du i tidsnød, kan du evt sætte den i køleskabet.

Nåt kagen er kold er det tid til chokoladeovertrækket. Hak chokoladen i mindre stykker, og put det i en skål sammen med fløden og smøret. Varm det nu i microovnen i 1 minut. Tag skålen ud, og rør rundt til det hele er smeltet og har en ensartet konsistens. Det kan godt tage 1-2 minutter. Hæld schokoladen over kagen, og lad den stivne.

Nu er den klar til at skære ud i mundrette stykker.
Den ligger lidt tungt i maven, så skær ikke stykkerne for store.

Herhjemme brugte vi kagen til et skole arrangement, og det er en af grundene til opskriften kom herind på bloggen. Jeg fik simpelthen skrivekrampe af, at skrive opskriften til alle dem der efterfølgende efterspurgte den.
Så kort og godt – den er en ren vinder, især når der er børn ved bordet!

print
Share on Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *