Skumfidusser med champagne

Skumfidusser med champagne

Det er nytår og den perfekte anledning til fest og ballade.
Derfor har vi lavet vores egne skumfidusser med champagne. Jeg har valgt en sød champagne med lav alkohol indhold, så børn også kan være med på at spise dem.

De var super nemme at lave – især hvis du har en røremaskine. Og så smager de virkelig godt. Og bedst af alt de er super bløde, lige som den perfekt skumfidus skal være. Jeg hader bare når man køber skum slik, og det er begyndt at blive hårdt.

Opskrift
Ca 60-70 stk.

2 dl sød champagne
400g sukker
1 spsk vaniljesukker
20 stk husblas
1/2 tsk Frugtfarve – jeg brugte rød, for at lave dem lyserøde
Ca. 1 dl flormelis

 1. Start med at lægge husblas i koldt vand. Brug gerne en skål, så de ikke alle ligger oven på hinanden. Det tager ca 10-15 min. før de alle er bløde, fordi der er så mange. Og jep du læste rigtig, der skal 20 blade husblas i!
 2. Hæld sukker, vaniljesukker, vand og champagne i en gryde. Varm det langsomt op til det koger.
  Tilsæt derefter den bløde husblas, og rør rundt til det er helt opløst.
  Tilføj den farve du ønsker – Det bliver meget lysere når de er færdige, så lad dig ikke skræmme af at det ser stærkt ud i farven.
 3. Du skruer nu ned for varmen, og lader det stå og småkoge i ca. 20 min.
  Derefter tager du væsken af komfuret og lader det stå og køle i ca. 5 minutter
 4. Nu skal der piskes, og der skal piskes meget – ca. 20 minutters tid. Og det bliver meget sejt til sidst. Det er derfor en fordel hvis du har en røremaskine, som kan klare piske-arbejdet for dig.
 5. Imens tager du en lille bradepande på ca 20×30 cm. Beklæd den med bagepapir og strø flormelis med en si, til hele bunden er dækket. Det gør det SÅ meget nemmere at arbejde med skumfidus massen når den er størknet.
 6. Når du har pisket i ca. 20 min har du en luftig og cremet masse. Hæld den ud på bagepapiret med flormelis, i den tykkelse du ønsker. Forsøg at rette så lidt som muligt på massen, når den først er på bagepapiret. Ellers risikere du at det bliver noget meget klistret stas.
  Når du er færdig dækker du også toppen af massen med et lag siet flormelis.
 7. Lader det nu stå min. 1 times tid.
 8. Herefter er skumfidus massen faktisk færdig. Jeg klippede dem i tern på ca 2x2cm, men du kan også lave lange baner eller bitte små hapser. Det er en fordel at rulle de færdige stykker i en skål med flormelis – så klistre de ikke sammen.

 

print
Share on Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *