Ækle halloween fingre – Småkager

Ækle halloween fingre – Småkager

I know…..de her fingre er ovre alt lige pt. Men jeg er simpelthen nødt til at lave dette indlæg og dele min opskrift, fordi det her er den mest fantastisk, himmelske opskrift.

Det er en småkage opskrift du virkelig vil takke dig selv for, at prøve af!!

Og selv om småkagerne ser ultra klamme ud, så må de gerne smage så englene synger. Det må være det man kalder ligevægt 🙂

Opskriften er super enkel, hvilket gør den børnevenlig, som er en høj prioritet for mig. Det er en helt alm vanilie opskrift, som vi bruger til alle årets højtider. Der er bare formen man bruger til at udstikke med, som bestemmer om småkagerne skal passe til påske, temafest, jul osv.

Til opskriften skal du bruge:

200 g sukker
200g blød smør
1 stort æg
400g mel
1 spsk vaniljesukker

Desuden skal du bruge brombær syltetøj og ca. 30-35 mandler. Mandler lægger du i en kop, dækket med kogende vand. Derefter skal de smuttes og halveres. Den halve mandel, skal nemlig bruges som negl.

For at lave småkage dejen starter du med at sukker og smør røres sammen. Tilsæt ægget og vaniljesukkeret og pisk igen. Til sidst skal melet i og dejen samles. Normalt ville jeg stille dejen i køleskabet en times tid. Men til disse fingre er det nemmest at bruge den, når den er lidt blød.

Tril aflange pølser i en tykkelse svarende til en pegefinger, og skær dem i længder svarende til en finger. Skær 3-4 riller 1 cm fra den ene ende af hver finger, hvor neglen skal sidde, og igen 3 riller midt på, eller længere nede. Rillerne skal ligne knoer. Smør en lille klat brombær syltetøj i den ene ende (den hvor neglen skal sidde på), og tryk let en halv mandel ovenpå.

Min mindste datter kom i tanke om, at man kunne smør lidt syltetøj på i den anden ende, så det så ud som om at fingeren blødte, der hvor den var skåret af. Det så faktisk ret livagtig ud!

Jeg har valgt at bruge brombær syltetøj, fordi den farver mest og dermed skaber det mest troværdige blod look.

Bag småkagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min.

Rigtig god fornøjelse, happy halloween og ikke mindst velbekomme.

print
Share on Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *