Undgå køresyge med dette nemme tip

Undgå køresyge med dette nemme tip

Kender du det med at have et barn på bagsædet, og 5 min efter motoren starter begynder klagesangen; er vi der ikke snart, jeg har ondt i maven, jeg har ondt i hoved, jeg har kvalme. Det kan jo dræne selv den mest overskudsagtige mor! Køresyge er bare kort og godt, røv og nøgler. Vi har forsøgt med kørepiller. Ulempen er bare at man skal huske at tage dem 1 time inden turen begynder, hvilket herhjemme oftest ikke lykkedes. Enten fordi vi glemmer det i farten, eller fordi turen opstår ud fra en spontan ide. Kørepiller har også den ulempe at de virker døsende – super fedt når man skal på en laaaaang køretur, og børnene gerne må sove et par timer så der er ro i bilen. Knap så fedt når man kun skal køre et stykke, for f.eks. at nå til zoo’en, og børnene derefter går rundt som små trætte zombier, og man forveksler dovendyret med dem.

Vi elsker at tage på ture, og opleve alt det skønne Danmark har at byde på. Og med en datter på 9 år, som lider af køresyge har jeg været meget proaktiv i forsøget på at finde en løsning.  OG NU ER DET ENDELIG LYKKEDES!!

Indtil da har vi forsøgt med; masser af drikkevand på turen, en film på et lille transportabel tv, spil på ipaden eller en bog at læse i. Alt sammen uden succes.

Men så kom ideen, og løsningen er faktisk så enkel og ligetil, at det er fjollet vi ikke har tænkt på det før.

Svaret var podcast eller e-bog. Princippet er det samme. Et lille eventyr indtalt på en lydfil, som hun lyttede til under køreturen, mens hun sidder stille og roligt og kigger ud af vinduet. Hvorfor det virker skal jeg ikke gøre mig klog på. Jeg har en teori om, at det skyldes at hun er så opslugt at historien, at hun “glemmer” at fokusere på naturen lige udenfor bilen, som jo ofte er det der fremkalder disharmoni i hvad øjnene ser, og balancen som øret opfanger. Faktum er i hvert fald, at vi nu har kunne køre op til en time, uden tegn på køresyge.

Og hvor finder man disse podcast eller lydbøger til børn, tænker du? Jeg lånte en e-bog på vores lokale bibliotek hjemmeside,og derefter kunne jeg hente e-bogen i app’en eReolen. . På den måde, kan man høre historien fra ipad eller mobil, uden brug af internet. Historien hed “I Ronjas Verden”, og varede ca 1 times. Men der findes et kæmpe udvalg derinde, og det var faktisk ret nemt at søge.

Har du en Iphone, kan du hente en app, som hedder Podcast. Her har du adgang til en verden af lydfiler og eventyr. Her er det også nemt at hente filen ned, så du har afgang til den uden internet. Jeg kender kun Iphone men er ikke i tvivl om, at der også findes lignende muligheder til Android telefoner.

Jeg tror jeg  på et tidspunkt laver en oversigt over podcast som er gode for børn. Det er nemlig lidt en jungle derinde, at finde noget som er børnevenligt. Men til at starte med, kan jeg helt klart anbefale serien “da Leif invaderede jorden”. En historien om rumvæsenet Leif, som består af 12 afsnit på et par minutter hver især. Ellers er der “Udvalgte Danske Eventyr”, hvor gode klassiske eventyrer kan fortrylle børnene for en stund.

Håber også dette lille fif kan knække køresyge nøden hjemme hos dig. Ellers er du og dine børn i hvert fald sikret nogle gode historier.

print

Share on Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *