Græskarsuppe med Hokkaido

Græskarsuppe med Hokkaido

imageDet er halloween – eller det er det i hvert fald liiiige om lidt. Det betyder der laves de skønneste græskar mænd, rundt omkring i hjemmene. Så derfor skal der da også græskar på spisebordet.

Når regnen slår på ruden, findes der heller ikke noget bedre, end at sidde og slubre varm hjemmelavet suppe i sig.

Denne opskrift bruger vi hvert efterår, fordi den er så nem at gå til og kræver få ingredienser, som du kan finde i de fleste dagligvareforretninger på denne tid af året.

imageOpskrift:
600g Hokkaido græskar i tern (uden kerner)
2 store gulerødder i tern (ca. 150g)
2 mellem store kartofler i tern
1 løg – hakket
2 fed hvidløg – hakket
1 klar smør
4dl hønsebouillon
1,5 dl fløde
salt og peber
evt. lidt muskatnød

Smelt smørret i en gryde, og sautere derefter løg, hvidløg, gulerødder og græskar. Tilsæt bouillon og krydderier, og lad det stå og simre i en lille halv time. Stik evt i grøntsagerne med en gaffel, hvis du er i tvivl om de er kogt færdig. De skal være bløde i midten, og nemme at stikke i.

Derefter blender du suppen med en stavblender, til konsistensen er blød, cremet og ensartet. Hæld nu fløden i, og smag til med salt og peber, hvis du synes der mangler lidt.

Top din supper med lige det tilbehør du elsker. Evt. sauterede perleløg som på billedet. Men cremefraiche og ristede græskarkerner er også et super lækkert alternativ.

print

Share on Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *