Verdens bedste cookies

Verdens bedste cookies

imageDisse skønne cookies er sprøde og fyldte med store chokoladestykker. Og selvfølgelig er de store som en hånd, det skal rigtige cookies nemlig være. Opskriften giver ca. 18 cookies. Vil du gerne kunne servere dem nybagte, men ikke rigtig har tiden til at stå med en dej, lige inden gæsterne kommer, så er denne opskrift perfekt! Den kan nemlig med fordel laves dagen i forvejen, således at de bare skal i ovnen lige inden gæsterne kommer. Og et hus der dufter af nybagte cookies, gir altså altid point hos gæsterne.

Opskrift:image
125g alm sukker
125g brunt sukker (farin)
1 æg
150g blødt smør
250g mel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1 tsk salt
1/2 tsk vaniljesukker
175g grofthakket chokolade

Pisk sukker (både hvid og brun) sammen med det bløde smør. Tilsæt ægget, og piske igen.

Bland mel, vaniljesukker, bagepulver, natron og salt i en skål. Hæld det i dejen, lidt ad gangen, mens du fortsat pisker ved lav hastighed. Til sidst vendes den hakkede chokolade i – i stedet for hakket chokolade, kan du bruge  hele chokoladeknapper fra Odense (jep, dem med marcipanen).

Del dejen i 18 kugler, og tryk dem flade. Brug evt bunden af et glas, til at trykke dem flade med. Alternativt kan det gøres ved at lægge et stykke bagepapir ovenpå kuglerne, og derefter trykke en bageplade ned over. Det burde passe med, at du kan have ca. 6 cookies på hver bageplade.

Bag dem i ovnen ved 175 grader i ca 13-15 min. Jo sprødere du ønsker dem, jo tættere skal du på de 15 min.

imagePssst – pak et par stykker i en cellofanpose, med et bånd og klistermærker og du har en fin værtinde- eller takkegave.

 

print
Share on Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *