Fra skrald til urtepotte – DIY

Fra skrald til urtepotte – DIY

Gamle dåser dem smider man da ud – eller gør man ikke.

Det er faktisk højeste mode for tiden, at genbruge sine gamle konservesdåser. Og jeg er faktisk solgt til disse blanke sølvskinnende dåser, som gemmer sig under de grimme labels.
Med små nemme skridt, som vist nedenfor, kan du få din egen hængende sølv urtepotte.

Samtidig med, at du er med på moden, genbruger du også skrald, og fornyer dit hjem uden det koster en bondegård. Det er altså DIY lige efter mit hjerte.

Du skal bruge:
* En konservesdåse – som du har tømt og skyllet ren.
* En hammer
* Et stykke lædersnøre (kan bla. købes i Panduro Hobby)
* Et søm svarende i tykkelse til din lædersnørre

Pil papirstrimlen af dåsen. Den skal muligvis lige vaskes under varm vand, for at kunne få det hele af. Forsøg at finde en dåse med let-åbning (altså en af dem du kan åbne uden dåseåbner), det giver nemlig det pæneste hul, i stedet for den takkede åbning som dåseåbner efterlader.

Derefter vender du dåsen på siden, og banker et hul igennem med sømmet. Det samme gøres på den anden side af dåsen, lige overfor det første hul du lavede. Husk at tage sømmet ud igen, det skal vi ikke bruge mere.

 

 

 

Tag nu din lædersnøre og bind en knude på enden. Træk den anden ende igennem hullet, således at knuden kommer til at sidde på ydersiden af dåsen. Det kan være nødvendigt at binde en dobbeltknude, så du er sikker på at snøren ikke glider ud.

 

 

 

Træk snøren igenne hullet på den anden side, og bind igen en dobbeltknude på ydersiden.

 

 

 

 

 

TA-DA kan det være nemmere!! Du har nu din helt egen hængende urtepotteskjuler, som du kan putte din ynglings blomst i (eller kaktus – især hvis du skal være hyper trendy). Lav dem evt i flere størrelser, og hæng dem ved siden af hinanden i klynger

 

print
Share on Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *